Brownie z kakao!

/
0 Comments




Długo zastanawiając się nad pierwszym przepisem jaki chciałabym tu wrzucić przyszło mi do głowy własnie owo brownie. Bez czekolady, za to z dużą ilością kakao. Pyszne, czekoladowe i idealne z gałką lodów!







Przepis na blaszkę ok 20x30cm, lub tortownice o średnicy 23 cm:


Pół kostki masła (ok. 50gram)
Pół szklanki mąki*
Szklanka cukru
8-9 łyżek kakao (wedle gustu)
3-4 średniej wielkości jajka

*szklanka standardowa, 250ml.





Roztapiamy masło na małym ogniu, dodajemy kakao, mieszamy. Powstałą czekoladową masę łączymy z cukrem i mąką, a na koniec wbijamy jajka i mieszamy aż powstanie płynna masa. Przelewamy do naszej blaszki/tortownicy i pieczemy ok. 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po 30 minutach warto pilnować ciasta, sprawdzać patyczkiem czy juz nie jest upieczone, gdyż łatwo się przypala.

Po wyjęciu trzeba odczekac ok.10 minut i możemy się zajadać! :)
Smacznego!







Zobacz również

Brak komentarzy:

Szukaj na blogu

Followers